Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace


I dag ankom Pelle Bredalsholmen.

DS «Pelle» er et norsk dampskip. Hun ble bygget i 1882 av Motala Mek. Verkstad som «Pippi» i Sverige som lystyacht for grosserer og bryggerieier Herman Eger i Kristiania. Hun var på 11,82 bruttotonn, hadde en lengde på 43,2 fot og ble drevet av en dampmaskin på 15 hk.

I 1883 ble skipet solgt til Arendal, det skiftet navn til DS «Pelle», og ble drevet som lokal rutebåt i området frem til 1961.

 

Nå skal hun stå her på Bredalsholmen og vi vil utarbeide kalkyler for fremtidig arbeid på henne.

 

 

 

 

 

 

Bredalsholmen 10

I sommer har vi omvisninger mandag - fredag i siste uken i juni og i hele juli klokken 13:00 og 15:00.

Omvisningene tar besøkende med på verftsområdet og ned i tørrdokken fra 1876, og vi viser frem fartøyene som befinner seg her. Fartøyene som nå er i dokk er fjordabåten MS Jøsenfjord fra 1886, taubåten Jan fra 1877, og bilfergen Folgefonn fra 1938. Ved kai ligger også lastefartøyet Fredrikshald I fra 1890 og lasteskipet MS Hamen fra 1949.

I tillegg ligger DS Hestmanden - Norsk krigsseilermuseum (Vest-Agder-museet) ved Bredalsholmen, med åpningstider i sommer fra 12:00-17:00.

Bredalsholmen 8

Lørdag 15. juni arrangeres Bredalsholmen maritime dag. Vi har åpent mellom klokken 11:00-17:00.

Det blir omvisninger på anlegget, på D/S Hestmanden (Vest-Agder-museet) og om bord i fartøy, samt enkelt kioskutsalg.

Bredalsholmen maritime dag arrangeres i forbindelse med Flødeseilasen i regi av Vågsbygd Seilforening. Fartøyvernsenteret er medarrangør for dagen sammen med Vest-Agder-museet, Bragdøya kystlag, Sjøspeideren, Redningsselskapet og Smifirma kniv og kunst.

Mer om Bredalsholmen maritime dag, Vågsbygd seilforening

 

Hamen har nå fått ny kaiplass ved Bredalsholmens nye flytebrygge!181108 flyttet til ny kaiplass 1

 

 

 

 

MS Hamen er kommet til Bredalsholmen!181019 Hamen ankomst Bredalsholmen 5

Lasteskipet fra 1949 har seilt i norsk utenriksfart mellom 1960 og 1985. Hamen er vernet av Riksantikvaren. Det foreligger ingen plan om restaurering, men skipet har nå fått nødhavnplass på Bredalsholmen. 

Mens Bredalsholmens nye flytebrygger gjøres klare, ligger Hamen langs Hestmanden.

 

A1 ERKNA

Motorkutteren Erkna ble bygget som fiskedampskip i Ålesund i 1907. Fartøyet har vært både fiske- og fangstbåt, der byttet har vært alt fra sild til hai og hval. Tidvis har båten også vært benyttet til frakt. Under andre verdenskrig seilte båten over Nordsjøen for hjemmefronten - den fraktet flere mennesker fra Norge til Shetland på én og samme tur enn noe annet fartøy.

Bredalsholmen har utarbeidet en teknisk-historisk rapport om Erkna. Den omhandler fartøyets konstruksjon og ombygginger, i lys av båtens samfunnsmessige kontekst. Rapporten vil kunne brukes som en referanse i arbeid med restaurering.

1935 Forlandet

Vi har utarbeidet en teknisk-historisk dokumentasjonsrapport om DS Forlandet. Forlandet er en tidligere hvalbåt, bygget i 1921, som siden har vært taubåt ved Framnæs mek. Verksted i Sandefjord.

 

 

 

 

 

Parat Halden BrevigBredalsholmens eget fartøy Parat fyller 150 år i år! Vi feirer jubilanten ved å ta et tilbakeblikk på fartøyets lange liv.

 

 

 

 

IMG 6112

Mens Folgefonn gjøres klar til sandblåsing har det vært en pause på arbeidet på Jøsenfjord, men nå er vi i gang igjen.

 

 

Folgefonna

Spor i snøen avslører aktivitet på M/F Folgefonn.

Fergen, som er fredet - har nå mottatt midler fra Riksantikvaren og vi vil i samarbeid med Hardanger Fartøyvernsenter gå i gang med arbeid på henne. Det som var Norges største bilferge skal nå restaureres til fordums prakt i dokka hos oss. Dette blir et spennende arbeid, som dere til stadighet skal få bli oppdatert på. 

 

Les mer: Pågående prosjekt - M/F Folgefonn

 

 

Underkategorier

Alt annet enn sider.

Header, venstre og/eller høyre spalter.
Bunntekst. 


Webløsning ©2013 av Web Norge basert på Joomla 2.5